Kaip sutvarkyti virtuvės spinteles? Mes patariame

Kaip sutvarkyti virtuvės spinteles? Mes patariame

Kaip sutvarkyti virtuvės spinteles? Mes patariame

Tinkamas įrangos išdėstymas virtuvėje yra efektyvaus kasdieninio darbo pagrindas. Tinkama jų tvarka neleis bereikalingai blaškytis iš vieno kampo į kitą ir taip sutaupys daug laiko ruošiant patiekalus. Kokia tvarka išdėlioti virtuvės spinteles, šaldytuvą, kaitlentę ir kriauklę su nusausintuvu? Išmok svarbiausių ergonomikos principų!

Puikiai suplanuota virtuvė

Prieš pradėdami rinktis virtuvės spinteles, sudarykime kambario planą. Turime pradėti ne nuo stalviršio, o nuo buitinės technikos išdėstymo. Tai mums padės vadinamasis principas. auksinis trikampis. Tai reiškia, kad reikia išlaikyti tinkamą atstumą tarp šaldytuvo, kriauklės ir viryklės.

Pradedame nuo šaldytuvo – jis turėtų būti arčiausiai įėjimo į virtuvę. Tada turime virtuvinį stalviršį - apie 40-60 cm, ant kurio dėsime iš šaldytuvo paimtus daiktus. Tada ateina eilė virtuvės kriauklei – turime išplauti anksčiau išneštus produktus – daržoves, vaisius, mėsą ir pan., arba net nulupti ir išmesti odeles į už kriauklės esančią šiukšlių dėžę.

Plačiausia darbo vieta turėtų būti šalia kriauklės spintelės. Geriausia, jei tai spintos su ne mažesniu nei 90 cm pločio stalviršiu. Didesnėse virtuvėse ši zona, žinoma, gali būti dar ilgesnė. Už stalviršio yra vieta maisto ruošimui, kepimui, kepimui ir t.t. Tai geriausia vieta įrengti kaitlentę ar pasistatyti viryklę.Dobrze rozplanowane meble w kuchni

Žinoma, mūsų virtuvėje gali būti ir kitų buitinių prietaisų, pvz., indaplovės, mikrobangų krosnelės ir kt. Tačiau šiuo atveju montavimo tvarka yra savavališka. Pavyzdžiui, gera vieta indaplovei yra po viena iš stalviršių eilių tarp apatinių spintelių.

Net jei turime didelę erdvę virtuvės baldams ir buitinei technikai, atminkite, kad šie trys pagrindiniai įrenginiai – šaldytuvas, kriauklė ir kaitlentė – turi būti gana arti vienas kito. Situacija, kai, ištraukus mėsą iš šaldytuvo, turime pereiti visą didelę virtuvę, kad patektume į kriauklę, nebus nei patogi, nei praktiška.

Pakabinamos virtuvės spintelės

Kitas klausimas – tinkamas viršutinių spintelių išdėstymas. Pradėkime nuo to, kad nustatysime, kokiame aukštyje jie turėtų būti montuojami. Užuot vadovaudamiesi bendrais dizainerių patarimais, nustatykime savo ir namų narių poreikius.

Taisyklė paprasta: jei daugiausiai laiko gamindami žmonės yra gana žemo ūgio, pakabinamas virtuvės spinteles reikėtų montuoti žemiau. Ši taisyklė veikia ir atvirkščiai, tačiau šio atstumo nepatartina derinti pagal aukščiausio namų ūkio žmogaus galimybes.

Apskritai, norint pasiekti pipirus iš viršutinės lentynos, nereikia kaskart stovėti ant taburetės ar kopėčių. Tokia situacija yra leistina viršutiniame galiniame kambaryje, kur laikome tik retai naudojamus priedus. Tačiau prieiga prie visų viršutinių spintelių turėtų būti be problemų.

Spintelių išdėstymas mažoje virtuvėje

Dideliuose interjeruose nėra daug lengviau išdėstyti spinteles ir virtuvės prietaisus pagal trikampio taisyklę. Tačiau maža virtuvė yra ypatingas iššūkis. Svarbiausia laikytis įrenginių montavimo tvarkos ir nepamiršti išlaikyti stalviršio erdvės. Absoliutus minimumas yra 30 cm atstumas tarp šaldytuvo, kriauklės ir kaitlentės.

Szafki w małej kuchni

Tamsiose virtuvėse verta atsisakyti viršutinės baldų dalies. Toks sprendimas interjerui suteiks lengvumo ir vizualiai jį apšvies. Kompaktiški L formos virtuvės baldų komplektai yra dažniausiai naudojamas išdėstymas mažoje virtuvėje. Spintoms taip pat verta rinktis šviesius virtuvės fasadus, pvz., baltą, šviesiai pilką ar šviesaus medžio.

Virtuvėje atskiriamos zonos

Kai turime paskirtą vietą tokiai įrangai kaip šaldytuvas, kriauklė ir kaitlentė, laikas virtuvėje atskirti zonas. Tai leis mums nustatyti baldų išdėstymą, įskaitant virtuvės spintelių paskirtį.

Zona:

  1. Produktai . Čia mes laikome maistą. Taip, kur yra šaldytuvas, yra spintos, kuriose galime paslėpti miltus, ryžius, įvairias skardines ir dėžutes su maistu.
  2. Indai. Pirmiausia viršutinėse (nors nebūtinai) spintelėse laikome stiklines, lėkštes, indus ir pan.
  3. Plovimas. Čia yra ne tik kriauklė, bet ir, be kita ko, šiukšliadėžė, namų komposteris ir kt. Tai taip pat geriausia vieta indaplovei.
  4. Darbas. Ant stalviršio mums reikia peilių, stalo įrankių, samčių, pjaustymo lentų, maišytuvo, trintuvo, sulčiaspaudės ir kt. Čia taip pat galime sudėti, be kita ko: kavos aparatas arba vandens filtras.
  5. Maisto gaminimas. Prie kaitlentės, orkaitės, mikrobangų krosnelės ir tt turi būti spintelės su puodais, keptuvėmis ir pan. Gerai, kad viskas po ranka ir vienoje vietoje. Žinoma, čia yra ir virtuvės gartraukio ar kvapų sugėriklio vieta.

Kuchnia z wydzielonymi strefami

Virtuvės spintelių išdėstymas

Baldų išdėstymą šiek tiek lemia virtuvės dydis ir kambario matmenys. Kuo erdvesnis butas, tuo daugiau galimybių. Pažiūrėkime, kokį spintų ir įrangos išdėstymą dažniausiai randame savo namuose:

Raidė I. Vienos eilės plėtra yra populiarus sprendimas ne tik mažuose butuose. Įgyvendinti trikampio taisyklę šiuo atveju gana sunku, nors ir neįmanoma. Svarbu išlaikyti įrangos tvarką ir atstumus tarp jų. Norint maksimaliai išnaudoti interjerą, verta įrengti spinteles su ištraukiamu viršumi, gilią kampinę spintelę su pasukamu mechanizmu ir net krovininio tipo ištraukiamas spinteles.

Raidė L. Baldų išdėstymas išilgai dviejų statmenų sienų suteikia daugiau galimybių ergonomiškai planuoti interjerą. Ant trumpesnės sienelės pastatykime šaldytuvą ir kriauklę, o ilgesnę – stalviršiui su kaitlente ir kita maisto ruošimo įranga. Nepamirškite, kad, pavyzdžiui, orkaitės nedėkite į kampą – tai trukdys lengvai pasiekti spinteles.

Raidė U. Išplanavimas didesniems butams. Baldai, einantys palei priešingas sienas, yra sujungti skersine darbo linija. Šiuo sprendimu šaldytuvas dedamas prie vienos sienos, o stalviršis su kaitlente – prie kitos. Jei virtuvėje yra langas, nedėkite po juo kriauklės.

Raidė G. U išdėstymo variantas papildytas papildomu elementu.Dažniausiai turime reikalą su virtuvės sala arba stalu. Tokioje virtuvėje turime ne tik didelį stalviršį, bet ir daugiau vietos daiktams laikyti. Dėl didelio kampinių spintelių skaičiaus verta rinktis šiuolaikiškus sprendimus, pvz., besisukančias lentynas.

Dvi eilės. Dvi lygiagrečios baldų linijos viename aukštyje yra dažnai naudojamas ir praktiškas sprendimas. Deja, ne kiekviena virtuvė tam tinka. Prisiminkime, kad optimalus atstumas tarp dviejų eilių yra 120 cm, o minimalus – 90 cm. Jei paskaičiavus paaiškės, kad jo būtų mažiau, išdėliokime savo baldus viena linija arba L raidės forma.

Baldų ir virtuvės įrangos pirkimas – nemažos išlaidos. Todėl verta iš anksto gerai apgalvoti baldų ir prietaisų išdėstymą – ypač jei juos užsakome pagal užsakymą. Puikiai sutvarkyta virtuvė reiškia efektyvų darbą ir puikią investiciją ilgus metus!